Audio knjige - Ljepota čitanja
audiobooks

Audio knjige

Audio knjige više nisu budućnost. Audio knjige doista su jedan poseban gušt i imaju mnogo prednosti, osobito ako si u škripcu s vremenom.

Kada slušaš knjigu ti zapravo “čitaš” bilo gdje – dok se voziš u autobusu, dok kuhaš, na putu do trgovine, dok pospremaš. One pomažu slijepim i slabovidnim osobama, a također pomažu i maloj djeci razviti vokabular i koncentraciju.

Slušanje teksta koji se čita naglas dok slijedi njegovu tiskanu verziju koristi ljudima koji ili nerado čitaju ili imaju nisku stopu tečnosti.

Na primjer, kada su djeca sposobna čuti riječi i izraze, pohvataju brzinu, promjene u tempu, visini i ritmu u govoru, mogu točno identificirati više riječi. Kao takva, audio knjiga služi kao pozitivan model tečnosti za čitatelja da poveže prepoznavanje i razumijevanje riječi.

Aplikacije i stranice za slušanje audio knjiga

Tri najčešće aplikacije koje osobno koristim su prikazane ispod. Naravno, aplikacija je jako puno i neke od njih možeš pronaći niže u tekstu.

AUDIBLE je najpoznatija platforma za slušanje knjiga u svijetu. Možeš slušati knjige na raznim jezicima, ali naravno, najrašireniji je engleski.


KNJIGA PRIČA je prva srpska platforma za slušanje audio knjiga i omogućava korisnicima koji razumiju srpski da slušaju knjige.

BOOK & ZVOOK je hrvatska platforma za slušanje audio knjiga i sadržava brojne naslove u kojima mogu uživati svi koji razumiju hrvatski.

Više o aplikacijama pronaći ćeš OVDJE.


audio knjige blog

Koji su najpopularniji žanrovi audio knjiga i što čitatelji najviše vole slušati?

Audio knjige postaju sve popularniji oblik zabave i edukacije diljem svijeta. Zahvaljujući tehnološkom napretku i rastućoj dostupnosti sadržaja, sve više...
Read More
audio knjige blog Zanimljivosti

Najpoznatije aplikacije za slušanje audio knjiga

Audio knjige su postale sve popularnije u posljednjih nekoliko godina, a jedan od najboljih načina za pristupanje bogatoj biblioteci audio...
Read More
audio knjige blog Zanimljivosti

Korištenje audio knjiga za poboljšanje fokusa i koncentracije

U današnjem brzom tempu života, gdje su distrakcije uobičajene i svuda oko nas, pronalaženje načina za poboljšanje fokusa i koncentracije...
Read More
audio knjige blog Zanimljivosti

Kako audio knjige mogu poboljšati čitanje

Čitanje je jedna od najvažnijih vještina koju ljudi trebaju usvojiti u životu. To nije samo način da se usvoje nova...
Read More
audio knjige roditeljstvo

Audio knjige za djecu

Audio knjige za djecu su postale sve popularnije u posljednjih nekoliko godina, a za mnogu djecu i roditelje predstavljaju značajno...
Read More
audio knjige blog

Savjet: Kako slušati audio knjige ako si potpuni početnik

Audio knjige su jednako vrijedne kao i fizičke knjige - samo se koristi drugačiji oblik medija za njihovo konzumiranje tako...
Read More
audio knjige blog

Koje su prednosti slušanja audio knjiga i koje aplikacije koristiti?

Audio knjige mogu biti zabavne i uzbudljive, posebno ako se slušaju uz dobrog glumca (onoga koji čita). Ako si spreman...
Read More

Preporuke audio knjiga

Knjige na engleskom – za početnike
Pronađi ih na aplikaciji AUDIBLE.

Knjige na hrvatskom
Pronađi ih na aplikaciji BOOK & ZVOOK

Knjige na srpskom
Pronađi ih na web stranici KNJIGA PRIČA.

Za sve knjige putem knjigaprica.com platforme ostvari 10% popusta uz promo kod LJEPOTACITANJA.

book cover mockup for Ljepota čitanja

Tražiš knjigu za čitanje koja će te oduševiti?

Tražiš savršenu knjigu za svoj ukus? Zato ti pružam personalizirane preporuke! Napiši mi vodilju o svom omiljenom žanru i interesima, i ja ću ti pružiti izvanredne književne preporuke koje će odgovarati baš tebi. Jesi li spreman za avanturu u svijetu knjiga? Ispuni obrazac i dobij svoju osobnu preporuku!

Ispuni obrazac