audiobooks

Audio knjige

Audio knjige više nisu budućnost. Audio knjige doista su jedan poseban gušt i imaju mnogo prednosti, osobito ako si u škripcu s vremenom.

Kada slušaš knjigu ti zapravo “čitaš” bilo gdje – dok se voziš u autobusu, dok kuhaš, na putu do trgovine, dok pospremaš. One pomažu slijepim i slabovidnim osobama, a također pomažu i maloj djeci razviti vokabular i koncentraciju.

Slušanje teksta koji se čita naglas dok slijedi njegovu tiskanu verziju koristi ljudima koji ili nerado čitaju ili imaju nisku stopu tečnosti.

Na primjer, kada su djeca sposobna čuti riječi i izraze, pohvataju brzinu, promjene u tempu, visini i ritmu u govoru, mogu točno identificirati više riječi. Kao takva, audio knjiga služi kao pozitivan model tečnosti za čitatelja da poveže prepoznavanje i razumijevanje riječi.

Aplikacije i stranice za slušanje audio knjiga

AUDIBLE je najpoznatija platforma za slušanje knjiga u svijetu. Možeš slušati knjige na raznim jezicima, ali naravno, najrašireniji je engleski.


KNJIGA PRIČA je prva srpska platforma za slušanje audio knjiga i omogućava korisnicima koji razumiju srpski da slušaju knjige.

BOOK & ZVOOK je hrvatska platforma za slušanje audio knjiga i sadržava brojne naslove u kojima mogu uživati svi koji razumiju hrvatski.

Više o aplikacijama pronaći ćeš OVDJE.


Savjet: Kako slušati audio knjige ako si potpuni početnik

Audio knjige su jednako vrijedne kao i fizičke knjige - samo se koristi drugačiji oblik medija za njihovo konzumiranje tako...
Read More

Koje su prednosti slušanja audio knjiga i koje aplikacije koristiti?

Audio knjige mogu biti zabavne i uzbudljive, posebno ako se slušaju uz dobrog glumca (onoga koji čita). Ako si spreman...
Read More

Preporuke audio knjiga

Knjige na engleskom – za početnike
Pronađi ih na aplikaciji AUDIBLE.

Knjige na srpskom
Pronađi ih na web stranici KNJIGA PRIČA.

Za sve knjige putem knjigaprica.com platforme ostvari 10% popusta uz promo kod LJEPOTACITANJA.

Knjige na hrvatskom
Pronađi ih na aplikaciji BOOK & ZVOOK