Spašen - roman domaće autorice kojeg nećeš moći prestati čitati - Ljepota čitanja
spašen
blog Recenzije
Ljepota Čitanja  

Spašen – roman domaće autorice kojeg nećeš moći prestati čitati

Ako si ljubitelj romantičnih enemies-to-lovers romana koji ti ne daje mira, knjiga “Spašen” hrvatske autorice je pravi izbor jer će te uvući u radnju već od prve stranice. Ne mogu se oteti dojmu da sam čitajući ovu knjigu provela noć budna, jer nisam mogla prestati čitati dok nisam saznala što će se dogoditi iduće.

Knjiga je napisana tako da svaka stranica sadrži nešto novo i uzbudljivo, bez ikakvih razvlačenja. To znači da ćeš se željeti posvetiti svakom retku i svakoj riječi, bez potrebe da išta preskačeš kako bi došao na onaj dio „hoće li to više“, što je sjajna stvar za one koji ne vole razvlačenja i žele saznati sve „ sad i odmah“.

Emotivna i seksi

Priča o ljubavi između Aubrey i Reeda je duboko emotivna i snažna. Oni se ne vole, a ipak se vole. To je ono zbog čega je knjiga tako uzbudljiva i privlačna. Ispričana je iz perspektive oba glavna lika tako da možeš osjetiti emocije i jednog i drugog lika.
Tijekom čitanja dijelova koje pripovijeda Aubrey, poželjela sam znati kako Reed gleda na sve to i je li doista takav „negativac“ u cijeloj priči. Kao da čita moje misli, Inna je blizu polovice knjige, ubacila nastavak priče iz Reedove perspektive. To je bio toliko sjajan i pametan potez jer sam se upravo tada pitala – Ok što sad? O čemu će sada pisati kad smo došli do ove točke?

spašen
Izvor: Unsplash

Nevjerojatno iznenađujuće i napeto, ono za što misliš kako će sigurno biti klasični enemies-to-lovers, pretvara se u nešto puno više i interesantnije, što će te držati uz knjigu do posljednje stranice.

O čemu se zapravo radi

Priča započinje iz perspektive dvadesetosmogodišnje Aubrey koja na vrlo čudnom mjestu pronalazi gotovo mrtvog čovjeka – Reeda. Kada ga hitna odveze, u tom trenutku isti taj čovjek postaje njezina opsesija. Aubrey se muči s pitanjima je li dobro i gdje je, a upravo je ta njezina opsesija košta (dobrog) života kakvog je do sad imala.
Spletom okolnosti, nakon godinu dana, Aubrey se susreće upravo s tim čovjekom i to u njegovoj kući. Aubrey je šokirana kada saznaje da on uopće ne cijeni svoj život i drugu priliku koju je dobio. Reed je užasno arogantan, prkosan, zajedljiv i ogorčen svakim dijelom svog života. Unatoč sukobima s Aubrey, Reed s vremenom ne može potisnuti jaku kemiju koja se stvara između njih dvoje.

Na kraju, njihova ljubavna priča je duboko emotivna i snažna. Knjiga me skroz impresionirala. Izuzetno je strastvena i uzbudljiva svakom opisanom radnjom.

Ovisnost o ljubavi

Kroz roman susrest ćeš se i s moralnim dilemama. Inna će ti kroz stranice knjige “Spašen” pokazati kako nas doista privlače stvari koje su duboko u nama već ukorijenjene i poznate. Zašto Aubrey toliko privlači Reed – fizički i emocionalno oštećeni gad?
Upravo zato što joj je poznata ta situacija – Aubrey je cijeli svoj život spašavala članove svoje obitelji i iz tog razloga ima neusporedivo jak osjećaj za spašavanjem Reeda.

Izvor: Unsplash

U knjizi “Spašen” ćeš na neki način prepoznati ovisnost o ljubavi. Kod Aubrey proizlazi iz pokušaja da ispuni neki unutarnji prazni osjećaj. Nije samo Reed „oštećen“. Iz ovog se romana vidi da oboje imaju poteškoća sa samopouzdanjem i samopoštovanjem, te se osjećaju nevrijednima i neželjenima. Oni tada traže vanjske utjehe kroz svoj napeti odnos, koji se često pretvara u ovisnost.

Svakako bih preporučila ovu knjigu svima koji vole romantične drame kao žanr, a posebno one koji su ljubitelji enemies-to-lovers romana. Na kraju, ovo je jedna prekrasna ljubavna priča, puna seksi scena, napetosti i dubokih emocija. Inna je izuzetno talentirana autorica koja će te oduševiti svojim radom i knjigama te sam uvjerena kako ćeš poželjeti pročitati i druge njezine knjige.
Ako si već pročitao Spašenog, predlažem da pročitaš i “Dodir zvijeri“, roman za koji i sama autorica kaže kako je slične vibre.

Više ovakvih osvrta pročitaj na blogu.


Inna Moore – Spašen
book cover mockup for Ljepota čitanja

Tražiš knjigu za čitanje koja će te oduševiti?

Tražiš savršenu knjigu za svoj ukus? Zato ti pružam personalizirane preporuke! Napiši mi vodilju o svom omiljenom žanru i interesima, i ja ću ti pružiti izvanredne književne preporuke koje će odgovarati baš tebi. Jesi li spreman za avanturu u svijetu knjiga? Ispuni obrazac i dobij svoju osobnu preporuku!

Ispuni obrazac