Najpoznatije aplikacije za slušanje audio knjiga - Ljepota čitanja
aplikacije za slušanje
audio knjige blog Zanimljivosti
Ljepota Čitanja  

Najpoznatije aplikacije za slušanje audio knjiga

Audio knjige su postale sve popularnije u posljednjih nekoliko godina, a jedan od najboljih načina za pristupanje bogatoj biblioteci audio knjiga je kroz aplikacije za slušanje audio knjiga. U ovom tekstu, dajem ti pregled najpopularnijih aplikacija za slušanje audio knjiga, njihove prednosti i nedostatke.

Audible

Audible je najpopularnija aplikacija za slušanje audio knjiga, koju je razvio Amazon. Sadrži više od 200.000 naslova u različitim kategorijama, uključujući fikciju, ne-fikciju, poslovne knjige, samorazvoj i druge, a pretplatnici imaju neograničen pristup biblioteci. Aplikacija ima veliku korisničku bazu i dobru kvalitetu zvuka, ali cijena je nešto veća u usporedbi s drugim aplikacijama.

Jedna od prednosti Audible-a je kvaliteta zvuka, koja je jedna od najboljih u industriji. Audible također nudi značajke poput naprednog pretraživanja i personaliziranih preporuka knjiga koje bi vam se mogle svidjeti. Aplikacija ima sučelje jednostavno za korištenje i omogućuje preuzimanje knjiga na tvoj uređaj za reprodukciju zvuka kako bi ih mogao slušati bez internetske veze.

Cijena Audible-a može biti nešto veća u usporedbi s drugim aplikacijama, ali to se nadoknađuje velikim izborom knjiga i kvalitetom zvuka. Pretplatnici imaju neograničen pristup biblioteci audio knjiga, a aplikacija nudi i besplatnu probnu verziju koja ti omogućuje da isprobaš uslugu prije nego što se odlučiš na pretplatu.

Audible je također integriran s Amazon Alexa-om, pametnim zvučnicima koji koriste Amazonov digitalni pomoćnik, što omogućuje korisnicima da slušaju audio knjige s bilo kojeg Alexa kompatibilnog uređaja.

aplikacije za slušanje
Izvor: Tech Advisor

Scribd

Scribd je pretplatnička usluga koja nudi pristup velikom izboru e-knjiga, audio knjiga, članaka, novina i drugih digitalnih publikacija. Aplikacija je dostupna na različitim platformama, uključujući računala, mobilne uređaje i tablete.

Jedna od prednosti Scribda je širok izbor publikacija koje možeš pronaći u biblioteci. Aplikacija sadrži preko milijun knjiga i publikacija s različitim žanrovima i temama. Scribd također nudi personalizirane preporuke knjiga koje bi ti se mogle svidjeti, na temelju tvojih prethodnih čitanja.

Scribd korisnicima omogućuje pristup neograničenom broju knjiga i drugih publikacija za mjesečnu pretplatu. Pretplatnici također imaju mogućnost preuzimanja publikacija na svoje uređaje za reprodukciju kako bi mogli čitati ili slušati bez internetske veze. Scribd aplikacija ima jednostavno sučelje i omogućuje pretraživanje i sortiranje publikacija po žanru, autoru i drugim kriterijima.

Cijena Scribda je povoljna u usporedbi s drugim aplikacijama za čitanje e-knjiga i slušanje audio knjiga, a aplikacija nudi besplatnu probnu verziju koja traje 30 dana

aplikacije za slušanje
Izvor: Scribd

Google Play Knjige

Google Play Knjige je aplikacija za čitanje e-knjiga i slušanje audio knjiga koju nudi Google. Aplikacija nudi velik izbor knjiga u različitim kategorijama, uključujući fikciju, ne-fikciju, poslovne knjige, samorazvoj i druge.

Jedna od prednosti Google Play Knjiga je integracija s drugim Googleovim uslugama kao što su Google Drive i Google Assistant. Aplikacija također nudi značajke poput naprednog pretraživanja i personaliziranih preporuka knjiga koje bi ti se mogle svidjeti. Aplikacija ima jednostavno sučelje i omogućuje preuzimanje knjiga na tvoj uređaj za reprodukciju zvuka kako bi ih mogao slušati bez internetske veze.

Cijena knjiga u Google Play Knjigama može varirati ovisno o naslovu, a aplikacija također nudi neke besplatne knjige koje možeš preuzeti. Aplikacija nudi mogućnost pretplate na neograničen pristup biblioteci audio knjiga za mjesečnu pretplatu.

Google Play Knjige su dostupne na različitim platformama, uključujući računala, mobilne uređaje i tablete, što omogućuje korisnicima da čitaju ili slušaju knjige bilo gdje i bilo kada.

Audiobooks.com

Audiobooks.com je jedna od najpopularnijih pretplatničkih usluga za slušanje audio knjiga. Aplikacija nudi veliku biblioteku od preko 200.000 naslova koji su dostupni za slušanje na različitim uređajima.

Audiobooks.com omogućuje pretplatnicima neograničen pristup svojoj biblioteci audio knjiga, što znači da možeš slušati koliko god knjiga želiš za mjesečnu pretplatu. Aplikacija ima jednostavno sučelje i također ti omogućuje da preuzmeš knjige na svoj uređaj za reprodukciju zvuka kako bi ih mogao slušati bez internetske veze.

Jedna od prednosti Audiobooks.com je sjajna kvaliteta zvuka, koja je jedna od najboljih u industriji. Također, aplikacija ima mogućnost personaliziranja preporuka i prilagođavanja iskustva slušanja na temelju tvojih preferencija i povijesti slušanja.

Cijena Audiobooks.com je isto nešto veća s obzirom na ostale aplikacije, ali se svakako isplati. Aplikacija nudi i besplatnu probnu verziju koja ti omogućuje da isprobaš uslugu prije nego što se odlučiš na pretplatu.

Book & Zvook

Book & Zvook je najpoznatija aplikacija za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku. Korisnici mogu uživati u nekim od najpoznatijih naslova poput knjige “Mem’ed, Crvena bandana i Pahuljica” čiju priču čita narator materinjeg jezika. Ovo knjizi daje posebnu čar zbog čega je slušanje dnevničkih zapisa prava uživancija. Aplikacija je besplatna, ali plaćaju se knjige čija je cijena dosta niža u odnosu na fizičke kopije knjiga. Sve preuzete knjige ostaju u aplikacije tako da im se uvijek možeš vraćati. Book & Zvook konstantno dodaje nove naslove u svoju biblioteku, što čini ovu aplikaciju sjajnom za sve početnike u audio knjigama.

aplikacije za slušanje
Izvor: Booksa.hr

Bookmate

Bookmate je aplikacija za čitanje e-knjiga i slušanje audio knjiga koju nudi istoimena pretplatnička usluga. Aplikacija nudi velik izbor knjiga u različitim kategorijama, uključujući fikciju, ne-fikciju, poslovne knjige, samorazvoj i druge. Dostupna je i na hrvatskom i srpskom jeziku.

Cijena Bookmate-a je povoljna u usporedbi s drugim aplikacijama za čitanje e-knjiga i slušanje audioknjiga, a aplikacija nudi besplatnu probnu verziju koja traje 7 dana. Pretplatnici imaju neograničen pristup biblioteci e-knjiga i audioknjiga za mjesečnu pretplatu. Bookmate aplikacija je dostupna na različitim platformama, uključujući računala, mobilne uređaje i tablete, što omogućuje korisnicima da čitaju ili slušaju knjige bilo gdje i bilo kada.

Više o audio knjigama potraži u sekciji Audio knjige na blogu.

book cover mockup for Ljepota čitanja

Tražiš knjigu za čitanje koja će te oduševiti?

Tražiš savršenu knjigu za svoj ukus? Zato ti pružam personalizirane preporuke! Napiši mi vodilju o svom omiljenom žanru i interesima, i ja ću ti pružiti izvanredne književne preporuke koje će odgovarati baš tebi. Jesi li spreman za avanturu u svijetu knjiga? Ispuni obrazac i dobij svoju osobnu preporuku!

Ispuni obrazac