audio knjige
audio knjige blog
Ljepota Čitanja  

Savjet: Kako slušati audio knjige ako si potpuni početnik

Audio knjige su jednako vrijedne kao i fizičke knjige – samo se koristi drugačiji oblik medija za njihovo konzumiranje tako da se i one broje kao pročitane.

Evo nekoliko savjeta za početnike u slušanju audio knjiga:

Potražite odgovarajuću aplikaciju

Potrebno je pronaći odgovarajuću aplikaciju za slušanje audio knjiga. Postoji mnogo besplatnih i plaćenih aplikacija koje nude audio knjige, pa bi trebao istražiti neke od njih i vidjeti koja ti najviše odgovara.

Potraži knjige koje su prilagođene tvojim interesima i razini znanja

Ako si početnik u slušanju audio knjiga, možda ćeš željeti početi s nečim što nije previše teško ili zahtjevno.

Podesi glasnoću i brzinu čitanja na nivo koji ti odgovara

Aplikacije za slušanje audio knjiga obično omogućuju da podesiš glasnoću i brzinu čitanja, tako da možeš prilagoditi te postavke prema svojim potrebama.

Budi strpljiv

Budite strpljivi i dajte si vremena da se naviknete na slušanje audio knjiga. Može biti teško priviknuti se na slušanje knjiga umjesto da ih čitate, ali s vremenom ćete se naviknuti i početi uživati u njima.

Ne boj se pauzirati ili ponovno slušati određene dijelove

Ako ne razumiješ nešto ili ako želiš bolje razumjeti neki dio knjige, možeš pauzirati audio knjigu i ponovno je slušati kada budeš spreman.

Slušanje knjiga može biti zahtjevno, ali kao što je svaki početak pomalo težak, jednom kad se navikneš, u potpunosti se možeš uživjeti i uživati u ovom formatu knjiga. Ako nisi siguran koje su prednosti audio knjiga ili ti treba dodatni poticaj, predlažem da pročitaš ovaj blog post u kojem ćeš saznati više o audio knjigama i aplikacijama s kojima bi mogao započeti.

Izvor: Canva