ubojita-finaly-donovan
Recenzije
Ljepota Čitanja  

Ubojita Finlay Donovan – Duhoviti krimić koji se lako čita

Moram priznati da se još nisam susrela s ovom kombinacijom. Krimić, a komedija. Novi roman u izdanju Mozaik knjigeUbojita Finlay Donovan” spoj je trilera, krimića i komedije kojeg ćeš pročitati u jednom danu.

Knjiga koja će te zainteresirati, ne prvom stranicom, nego prvom rečenicom. Upravo me prva rečenica ove knjiga nasmijala zbog njezine istinitosti. Svaka se majka može pronaći u toj rečenici, a i mnoge žene u čitavoj ovoj knjizi.

Poznata je činjenica da je većina majki spremna ubiti nekoga do 8.30 svakog jutra.

Prva rečenica iz knjige Ubojita Finlay Donovan

Finlay je majka dvoje djece koja je apsolutno izgubljena u svom životu. Pokušava pisati krimiće, ali nikako joj ne ide. Ona je zapravo posrnula spisateljica. Finlay je jako neorganizirana i neodgovorna, zaboravljiva i znatiželjna.

Radnja romana započinje tako da se Finaly u restornau nalazi sa svojom agenticom kako bi porazgovarale o radnji kriminalističkog romana kojeg Finlay piše. No, budući da u niti jednom trenutku njih dvije na glas nisu spomenule da se radi o knjizi, žena koja je sjedila pored njih za stolom čuje razgovor i pogrešno ga protumači. Upravo joj ta žena krišom na stolu ostavlja papirić s porukom – pozivom da će za obavljen i posao dobiti 50 000 dolara.
Kako je Finlay švorc i stalno žica svog bivšeg muža novce za sve, takva je nemoralna ponuda izrazito zainteresira. Finlay odjednom počinje kovati planove koji se više ne odnose na radnje iz njezinih romana, nego ona upravo te radnje pokušava ostvariti.

Moram priznati da me Finlay u mnogim trenucima živcirala, upravo zbog svoje neorganiziranosti i zaboravljivosti, a s druge strane strašno me zabavljala svojim idejama i smotanošću.

Stil pisanja ove knjige je izuzetno lagan, zbog čega je knjiga vrlo laka i pitka za čitanje. Idealna za sve one koji dugo nisu čitali, kao i za one koji nemaju iskustva u čitanju krimića ili trilera. S elementom duhovitosti, Elle Gosimand nam daje jedan novi hibrid, neočekivani spoj kriminalističkog romana i komedije.
Ovo je knjiga uz koju ćeš se nasmijati i opustiti, prava razbibriga, a idealna je i kao ljetno štivo.

Još preporuka za odlične krimiće/trilere koji se lako čitaju potraži ovdje.

Leave A Comment