mačak knjige
blog Recenzije
Ljepota Čitanja  

Mačak koji je spasio knjige

Mačak koji je spasio knjige” je knjiga japanskog autora Sosuke Natsukawa. To je priča o mačku po imenu Tigar, koji ima poseban odnos s knjigama. Tigar se bori protiv onih koji žele uništiti knjige odnosno, želi ih zaštititi.

Knjiga je pisana na jednostavan i zabavan način, što omogućuje čitanje ove knjige svima, a posebno djeci i mladima. Tema zaštite knjiga i važnosti knjižnica je važna i relevantna, a knjiga pruža jedinstveni pogled na to kroz prizmu mačka koji govori. Knjiga je osvojila ljubav brojnih čitatelja, a njezina jednostavnost i duhovitost osigurali su joj veliku popularnost među čitateljima svih uzrasta. Ova je predivna knjiga pisana na jednostavan i razumljiv način za sve uzraste.

macak pozadina
Izvor: vlastita fotografija

Knjiga “Mačak koji je spasio knjige” zapravo koristi lik mačka kao metaforu za one koji se bore za ono što je važno i potrebno. Mačak Tigar predstavlja one koji se ne plaše suprotstaviti onima koji žele uništiti knjige i koji ignoriraju njihovu važnost. On je simbol hrabrosti i upornosti u borbi za ono što je važno.

Knjiga, također, prikazuje važnost solidarnosti i suradnje u borbi za zaštitu knjiga. Tigar se ne bori sam, već se okružuje drugim likovima koji su spremni pomoći u zaštiti knjiga. To je važna poruka koja se prenosi čitateljima, jer pokazuje kako se zajedničkim naporima može postići više nego samostalno.

Ova prekrasna knjiga u izdanju Sonatina naklade je roman koji će svakoga osvojiti od prve stranice, a posebno mlađu publiku.

Izvor: Vlastita fotografija