Žene koje trče s vukovima - Priče koje će nadahnuti svaku ženu - Ljepota čitanja
zene koje trce s vukovima
blog Recenzije
Ljepota Čitanja  

Žene koje trče s vukovima – Priče koje će nadahnuti svaku ženu

„Kako Divlja žena utječe na žene? S Divljom ženom kao saveznikom, kao vođom, uzorom, učiteljicom, vidimo, ne kroz dva oka, nego kroz oko intuicije koje je mnogooko. Tako, kad nametnemo intuiciju, postajemo poput zvjezdana neba: gledamo u svijet kroz tisuću očiju.“

Žena. Riječ, koja u mnogima pobuđuje snagu, energiju, emociju, toplinu, ali i strah. Divlja Žena. Riječi, koje izazivaju strahopoštovanje, strast, čežnju za divljinom, potrebu za istraživanjem, ali i znatiželju. Tko je Ona? Je li Ona dio nas? Ili smo mi Ona? Čitajući knjigu čitatelji(ce) dobivaju odgovore na sva navedena pitanja. Štoviše, odgovori koje su pronašli svaka za sebe potiču ih na još više samosvijesti, dopiranja do dubina i penjanja do vrhova različitih boja. Knjiga je satkana od arhetipskih priča i svijeta oko nas u kojima se razotkriva snaga i moć žene. Posebno bih istaknula priču o Djevojčici sa žigicama Hansa Christiana Andersena: priču o radosti u tužnom srcu, nadi i svjetlosti. Staru priču koja govori o trenutku kada više nemamo uvjete te čemu to vodi.

Izvor: bebamur.com

Neupitno je da knjiga potiče ženska bića da puste svoje korijenje i ispitaju svoje podrijetlo, odnose – ne samo partnerske, nego i odnose s djecom, prijateljima, prijateljicama i roditeljima. Partnerski odnosi i njihova kompleksnost prožeti su kroz usporedbu vučjih i ljudskih odnosa. Vukovi najčešće ostaju zajedno čitav život, a veza funkcionira tako da se partneri međusobno preobražavaju. Ples tijela i duše dovode do najsloženijih osjećaja koji ne preobražavaju samo partnere međusobno, nego uvelike djeluju i na preobražavanje okoline. Autorica inspirira nas žene da zavirimo duboko u svoje tijelo i još dublje u svoju ponekad svijetlu, a ponekad tamnu dušu. Uči nas i da, nikad, ali nikad ne umanjimo snagu ženske intuicije.  Ako ulazimo u dubinu ženske psihe i ženskog tijela, dolazimo do odgovora na pitanja koja ženama stvaraju ponekad i kaos u glavi u različitim fazama života. No, za autoricu odgovori leže prije svega u nama. Težnja za istinom, briga za potomstvo, volja za napredovanjem dijelovi su naše unutrašnjosti i trebamo naučiti živjeti u skladu s vlastitim unutarnjim bićem. U dodiru sa prirodom, lutanjem i pronalaskom čopora svaka žena može otkriti u sebi Divlju ženu koja čini samu bit ženske instinktivne prirode.

Pitate li se i dalje trebate li ostaviti duboke stope, za početak pročitajte opća pravila za vučji život koja su navedena u knjizi i koja bi će vas, vjerujem, motivirati na čitanje.

Opća pravila za vučji život

1. Jedite.
2. Odmarajte se.
3. Između toga lutajte.
4. Gradite privrženost.
5. Volite djecu.
6. Prigovarajte na mjesečini.
7. Naćulite uši.
8. Bavite se kostima.
9. Ljubite.
10. Urličite često.

Žene koje trče s vukovima naziv je knjige čije priče i pripovijetke nadahnjuju žene različitih generacija diljem svijeta da svojim djelovanjem i aktivizmom budu ravnopravne muškarcima. Jer kako kaže Clarissa Pinkola Estes: „Ostavite duboke stope, jer možete.“


Napisala: Anja Stanković

book cover mockup for Ljepota čitanja

Tražiš knjigu za čitanje koja će te oduševiti?

Tražiš savršenu knjigu za svoj ukus? Zato ti pružam personalizirane preporuke! Napiši mi vodilju o svom omiljenom žanru i interesima, i ja ću ti pružiti izvanredne književne preporuke koje će odgovarati baš tebi. Jesi li spreman za avanturu u svijetu knjiga? Ispuni obrazac i dobij svoju osobnu preporuku!

Ispuni obrazac