top10knjiga
blog
Ljepota Čitanja  

Top 10 knjiga prema vašem odabiru

Pratitelji Instagram profila Ljepota čitanja odabrli su deset naslova koji su ih oduševili i koji su im dugo ostali u sjećanju.

1. Sedam muževa Evelyn Hugo

Sedam muževa Evelyn Hugo (fotografija preuzeta)

Ovo je jedna predivna knjiga i priča koja je s razlogom oduševila cijeli svijet. Knjiga koja će, po mom mišljenju, jednoga dana postati klasik.

2. Kradljivica knjiga

Kradljivica knjiga (fotografija preuzeta)

Knjiga koju voliš ili ne voliš. Meni je, morampriznati, malo bila dosadna u početku, ali zapravo je knjiga predivna i zaslužuje svaku preporuku.

3. Lily i hobotnica

Lily i hobotnica

Jedna predivna priča o ljubavi i prijateljstvu. Nešto što se čita jednom i ostaneš “heartbroken”. Nemoj je čitati ako si nedavno imao neki gubitak jer bi te mogla slomiti.

4. Tisuću žarkih sunaca

Tisuću žarkih sunaca

Već tisuću puta spomenuta, predivna knjiga na koju sam se (ja osobno) raspala. Mnogi od vas su je čitali i jednostavno je knjiga koju moraš pročitati barem jednom.

5. Gonič zmajeva

Gonič zmajeva

I opet Hosseini, kao autor djela Gonič zmajeva prema kojem je snimljen i dirljiv film. Priča o prijateljstvu, domovini, gubitku… Toliko divno, toliko dirljivo.

6. Moja Aljaska

Moja Aljaska

Moja najdraža knjiga autorice Kristin Hannah. Ovim je djelom Hannah opisala predivnu obiteljsko ‑ ljubavnu dramu. Knjiga koja ostaje u sjećanju zauvijek.

7. Ulica krijesnica

Ulica krijesnica

Mene osobno ova knjiga nije oduševila, ali najveći broj fanova Ljepote čitanja upravo je odabralo ovu dirljivu priču o prijateljstvu. Možda se ja nisam u tome pronašla, ili sam je čitala u pogrešnom trenutku. Ali se slažem da je priča jaki lijepa.

8. Pčelar iz Alepa

Pčelar iz Alepa

I još jedno djelo za koje smatram da će postati klasik jednog dana. Priča koja je svojima srca mnogih čitatelja i ona koja se čita u jednom dahu.

9. Molim te, pazi na mamu

Molim te, pazi na mamu

Teška, tužna, a ujedno i prekrasna priča. Knjiga nakon koje ćeš nazvati svoju mamu. Reći joj da je voliš najviše na svijetu. Knjiga nakon koje ćeš nazvati svoju ženu i reći joj isto to.

10. 40 pravila ljubavi

40 pravila ljubavi

Nije klasični roman, nije klasična priča o ljubavi, nego je divna knjiga koju ćeš oblijepiti stickerima i zabilježiti mnoge dijelove kako bi kasnije opet mogao to pročitati.

Leave A Comment