knjiznica
blog Zanimljivosti
Ljepota Čitanja  

Alternativne opcije za čitanje knjige koju želiš

Kada izađe nova knjiga, a ti je jedva čekaš posuditi, često se dogodi da je upravo ta knjiga već posuđena jer knjižnice nisu opskrbljene većom količinom primjeraka. Frustracija opet raste jer baš ti se sada čita ta knjiga.

Što tada učiniti?
Evo nekoliko ideja što učiniti kada ne možeš posuditi tu knjigu.

Pokušaj pronaći pdf verziju knjige

Postoji mnogo aplikacija koje nude verziju e-knjige. (Npr. Bookmate) Osim toga, na Facebook-u i drugim mjestima postoji mnogo grupa gdje je dostupno mnogo pdf knjiga na raznim jezicima. Možda više voliš u rukama držati fizičku verziju, ali ovo je sjajna prilika da pokušaš nešto drugačije. I možda ti se svidi.

Audio knjiga

Već sam mnogo trubila o audio knjigama i ovo je odlična prilika da pokušaš s ovom alternativnom opcijom. Benefite audio knjiga već sam navela u prošlim objavama i mnogo o tome pisala na Instagramu, stoga ako ti treba poticaj za slušanje audio knjiga, predlažem da posjetiš ovu stranicu.

Neki drugi, slični naslov

Možda te ova opcija neće u potpunosti zadovoljiti, ali već znaš i sam da postoji brdo knjiga sa sličnom ili gotovo istom temom, a osobito ako je u pitanju žanr psihologije ili self-help knjiga. Možda će ti baš ta knjiga otvoriti nove poglede na odabranu temu ili te uvesti u nju kako bi bio spreman za knjigu koju želiš kada ona bude dostupna.

Kupovina knjige

Ako ti ne odgovara nijedna od prijašnje tri opcije, a ne odgovara ti ni čekanje, opcija je kupovina knjige. Potraži neki web shop koji možda nudi neki popust. Web trgovina je stvarno puno, a doista se može pronaći i poneki popust ili kombinacija kupovine i popusta. A i besplatna dostava iznad određenog iznosa nije strani pojam.

Posudi od prijatelja ili rezerviraj knjigu za određenu naknadu

Ukoliko znaš nekoga da posjeduje knjigu koju želiš pročitati, pitaj ga da ti je posudi ili u knjižnici osigurajte rezervaciju knjigu.

U svakom slučaju, i ovdje postoje alternative za koje, vjerujem, da mogu utažiti tvoju glad za čitanjem.

Izvor: Canva