Ovladajte svojim emocijama uz ovaj praktičan priručnik za poboljšanje emocionalne inteligencije - Ljepota čitanja
ovladajte svojim emocijama
blog Zanimljivosti
Ljepota Čitanja  

Ovladajte svojim emocijama uz ovaj praktičan priručnik za poboljšanje emocionalne inteligencije

Knjiga “Ovladajte svojim emocijama” autora Thibauta Meurisseacy predstavlja praktičan priručnik za sve one koji žele naučiti kako bolje upravljati svojim emocionalnim stanjima. Autor pristupa temi emocija na vrlo sistematičan i pristupačan način, nudeći brojne savjete i tehnike koje čitatelj može primijeniti u svakodnevnom životu.

O čemu knjiga govori

Prvo poglavlje knjige posvećeno je definiciji emocija, te njihovoj ulozi u našem životu. Autor naglašava kako su emocije prirodni dio ljudske psihologije, te kako je normalno da ih doživljavamo u različitim situacijama. Međutim, autor također ističe kako je važno naučiti upravljati svojim emocijama, kako ne bi došlo do pretjeranog stresa ili drugih negativnih posljedica.

U drugom poglavlju knjiga se fokusira na prepoznavanje emocija, odnosno na razumijevanje kako se emocije manifestiraju u našem tijelu i umu. Ovo poglavlje nudi brojne primjere kako prepoznati različite emocije, te kako ih razlikovati jednu od druge.

U trećem poglavlju Meurisse se bavi emocionalnom inteligencijom, odnosno sposobnošću da prepoznamo i reguliramo svoje emocije. Ovdje autor daje brojne savjete i tehnike kako poboljšati emocionalnu inteligenciju, uključujući meditaciju, vježbe disanja, tehnike vizualizacije i sl.

Četvrto poglavlje posvećeno je konkretnim situacijama u kojima se možemo naći, a koje zahtijevaju emocionalnu regulaciju. Autor nudi brojne primjere kako se nositi s anksioznošću, ljutnjom, strahom, tjeskobom i drugim negativnim emocijama koje možemo doživjeti u svakodnevnom životu.

U petom poglavlju autor se bavi empatijom, odnosno sposobnošću da se postavimo u tuđu kožu i razumijemo njihove emocije. Ovdje autor nudi brojne savjete i tehnike kako poboljšati svoju empatiju, te kako se bolje povezati s drugim ljudima.

Konačno, u posljednjem poglavlju autor daje savjete kako održati emocionalnu stabilnost dugoročno. Autor ističe kako je važno prakticirati tehnike koje smo naučili tijekom čitanja knjige, te ih primijeniti u svakodnevnom životu kako bi održali svoju emocionalnu stabilnost na dugi rok.

Zašto baš ova knjiga?

Knjiga “Ovladajte svojim emocijama” autora Thibaut Meurisse je izvrsno napisana i vrlo korisna za sve one koji žele poboljšati svoju emocionalnu inteligenciju i upravljanje emocijama. Autor koristi jasan i pristupačan jezik, te nudi brojne primjere i vježbe koje su lako primjenjive u svakodnevnom životu.

Ono što mi se posebno svidjelo kod ove knjige je to što autor ne samo da govori o tome kako prepoznati i regulirati svoje emocije, već daje i konkretne primjere kako se nositi sa situacijama u kojima možemo doživjeti negativne emocije poput anksioznosti, ljutnje ili straha. Ovo je posebno korisno za one koji se bore s takvim emocionalnim stanjima, te žele naučiti kako ih prevladati na zdrav i konstruktivan način.

Jedna od najkorisnijih stvari koje sam naučila iz ove knjige je bila tehnika meditacije i vježbe disanja, koje Meurisse preporučuje kao vrlo učinkovite za poboljšanje emocionalne inteligencije i regulaciju emocija. Iako sam prije čitanja ove knjige imao malo iskustva s meditacijom, autor je uspio objasniti kako meditacija funkcionira i kako je koristiti kao alat za poboljšanje mentalnog zdravlja.

Knjiga “Ovladajte svojim emocijama” autora Thibaut Meurisse je izvrsno napisana i vrlo korisna za sve one koji žele poboljšati svoje emocionalno zdravlje i upravljanje emocijama. Preporučio bih ovu knjigu svima koji se bore s negativnim emocionalnim stanjima, te žele naučiti kako ih prevladati na zdrav i konstruktivan način. Knjigu možeš kupiti na web shopu Budilnik izdavaštvo uz 10% popusta koristeći kod LJEPOTACITANJA10.

Ako želiš znati više o tome kako ti knjige o emocijama mogu pomoći, 6 savjeta potraži ovdje.

Leave A Comment

book cover mockup for Ljepota čitanja

Tražiš knjigu za čitanje koja će te oduševiti?

Tražiš savršenu knjigu za svoj ukus? Zato ti pružam personalizirane preporuke! Napiši mi vodilju o svom omiljenom žanru i interesima, i ja ću ti pružiti izvanredne književne preporuke koje će odgovarati baš tebi. Jesi li spreman za avanturu u svijetu knjiga? Ispuni obrazac i dobij svoju osobnu preporuku!

Ispuni obrazac