čitanje na plaži
blog Zanimljivosti
Ljepota Čitanja  

Ljetni vodič: 18 knjiga savršenih za čitanje na plaži

Ljeto je pred vratima, a ti još uvijek radiš listu ljetnih knjiga koje bi čitao na plaži. U “moru” knjiga doista je teško izabrati onu koja će savršeno odgovarati ljetnom odmoru, uživanju na suncu i moru pa čak i ako imaš djecu.
Za tebe sam odabrala 20 knjiga koje opisom i radnjom smatram savršenim ljetnim štivom. One su lagane, napete, zanimljive, vruće… Lako se čitaju, a vjerujem da ćeš ih većinu brzo pročitati.
No, bez obzira na to što se brzo čitaju, u njima ćeš uživati i upijati ćeš svaku rečenicu skupa sa zrakama sunca.

Ubojita Finlay Donovan za mene je opisom savršena ljetna knjiga. To je krimić s velikom dozom komedije i malom dozom ljubavi. Uz ovu ćeš se knjigu u potpunosti opustiti, nasmijati i zabaviti.
Ne laži mi je krimić čija se radnja događa ljeti, a rješavanje slučaja pronađenog mrtvog tijela djevojčice će te držati napetim do samog kraja. Svakako spada u jedan od boljih krimića koje sam pročitala ove godine.

Krivi broj domaće autorice Inne Moore erotski je roman uz kojeg nitko ne može ostati ravnodušan. Dvije u potpunosti drugačije osobnosti, dvoje ljubavnika u vezi na daljinu, jedan drugome vatra i led. Roman koji pokazuje koliko uzbudljiva i snažna može biti ljubav na daljinu, ženu bez samopouzdanja i muškarca strastvenog i posesivnog.
Priča završava s nama mega popularne CoHo je snažna priča o sadašnjoj i prvoj ljubavi. Koja je jača? Koja je ljepša? Roman koji sadržava dozu erotike držat će te napetim do samog kraja.

Verity je psihološki triler koji će te u potpunosti izbezumiti. Misliš jedno, a događa se nešto drugo. Lako čitljiv roman nakon kojeg ćeš se zaljubiti u ovaj žanr.
Sve tvoje savršeno meni je jedna od najdražih knjiga Colleen Hoover. Toliko jaka i snažna ljubav, roman nabijen emocijama nakon kojeg poželiš još i još. Prikazuje prošlost i sadašnjost bračnog života jednog para.

Ulica krijesnica prekrasna je priča o prijateljstvu i onome što prijateljstvo može preživjeti. Kristin Hannah s ovom će te pričom odmah uvući u radnju, a kraj će te rasplakati.
Idilična koliba u Irskoj još je jedan uspješni roman Julie Caplin koji će te odvesti na prekrasno mjesto u Irskoj i u čijim ćeš “prizorima” apsolutno uživati.

Dogodine u Havani knjiga koja krije prekrasnu priču o Amerikanki Kubanskog podrijetla koja se nakon smrti svoje bake vraćana Kubu u potrazi za svojim korijenima, a gdje nailazi na veliku obiteljsku tajnu koja je čuvana godinama. U svom drugom romanu, Kuba mojih snova, mlada kubanska izbjeglica riskirat će svoj život i srce da dobije natrag život u zemlji iz koje je potekla. 

Neponovljiva Taylor Jenkins Reid u svom romanu Dok nas brak ne rastavi, zabavit ćete i rasplakati. Ovom dirljivom pričom ona će ti prikazati obiteljske i bračne odnose i njihovu snagu.
Njegova jedina supruga priča je o mladoj, vrlo pametnoj i talentiranoj krojačici koja se na nagovor majke uda za čovjeka kojega ne poznaje kako bi se izbavili iz teške situacije. Nakon nekoliko tjedana ona se zaljubljue, ali je pitanje može li se zaljubiti i on?

Triptih je prva knjiga autorice Karin Slaughter, moje najdraže autorice kada su u pitanju krimi romani. Vrlo napeta radnja, kompliciran zaplet koji će te natjerati da se predomisliš o negativcu i po nekoliko puta. Kraj šokantan, a priča je to koja će te osvojiti i nagovoriti da čitaš i druge njezine romane.
Savršeno vjenčanje na visokom nivou pretvara se u šokantnu priču kada netko pronađe mrtvo tijelo. Popis uzvanika izvrstan je i napet roman koji će ti držati pažnju od stranice do stranice.

Beba u rukama neznanke koja je ključ užasa zločina. Vjeruj mi je roman kojeg nećeš moći prestati čitati. Od prve stranice napet da ne povjeruješ. Neznanka koja je samo željela nekome pomoći sada je ostala sama s bebom u rukama.
Ne vjeruj svojim očima prikazuje ljubavni trokut dvije žene i jednog muškarca. Mladu, samohranu majku koja se zaljubljuje u muškarca žene koja će joj postati najbolja prijateljica.

Dva krimića slavnog kubanskog pisca Leonarda Padure – Zbogom, Hamingway i Savršena prošlost romani su čije će te radnje na prvu uvući u priču. Vrlo lagani za čitanje i pitke priče s dozom ljubavi.
Rješavanje slučaja kojoi donose mnogo više od otkrivanja zločinaca.

Ovih 18 romana odabrala sam prema svom iskustvu i zadovoljstvu pročitanog, ali sjeti se da je ključ uživati u knjigama i žanru kojeg najviše voliš. Zato, ako ipak najviše voliš jednog autora ili jedan žanr onda ćeš najviše uživati upravo u tim knjigama. Naoružaj se laganim knjigama i uživaj u ljetu.

A ukoliko ti je potrebno još preporuka, ideje za čitanje možeš pronaći ovdje.