lisa kleypas
blog Zanimljivosti
Ljepota Čitanja  

Lisa Kleypas – Autorica snažnih ženskih likova

Lisa Kleypas je američka spisateljicaromantičnih romana koja je poznata po jakim i neovisnim glavnim junakinjama, te bogatim i detaljnim opisima okoliša i likova. Njezine knjige su popularne među čitateljima koji vole povijesne romane.

Kada čitaš knjige Lise Kleypas, važno je biti svjestan da su one povijesni romani. To znači da će knjiga sadržavati detaljne opise povijesnog okruženja u kojem se odvija radnja, kao i kulturne te društvene konvencije koje su važne za razumijevanje radnje.

Jedna od karakteristika knjiga Lise Kleypas je upravo njihov fokus na ženskim likovima. Njezine junakinje su često neovisne, jake i hrabre žene koje se suočavaju s društvenim ograničenjima i uvjerenjima. Ona također stvara likove koji su osjetljivi, sa svojim slabostima i manama, što čini njihove ljubavne priče još uzbudljivijima.

Izvor: Mozaik knjiga

Povijesna okruženja opisana u Lisinim knjigama izrazito doprinose autentičnom dojmu. Njezine knjige se često odvijaju u viktorijanskoj Engleskoj, što daje čitateljima priliku da se upoznaju sa životnim stilovima i društvenim normama tog vremena.

Preporučujem da počnete s knjigom “Jedne strasne zime” iz serije “Wallflowers”, koja je jedna od njezinih najpoznatijih knjiga. Osim toga, odličan su početak i knjige iz serije o obitelji “Ravenel” koje će te u potpunosti zaluditi napetostima u radnji.

Zašto su knjige Lise Kleypas super za čitanje?

Osim što su izvrsno napisane, sadržavaju izrazito emotivne i napete radnje. Lisa Kleypas uspijeva stvoriti osjetljive, ali snažne likove, a njihove ljubavne priče su uzbudljive i neobične. Također, Kleypas je majstorica u stvaranju povijesnih okruženja koja su autentična i uvjerljiva. Ukratko, čitanje knjiga Lise Kleypas je zabavno i emotivno iskustvo koje će te zabaviti i potaknuti na razmišljanje.

Na što treba obratiti pažnju?

  1. Povijesno okruženje: Kleypas koristi povijesna okruženja u svojim knjigama, stoga je važno pažljivo pratiti detalje o društvenim normama i uvjerenjima koje su važne za razumijevanje radnje.
  2. Glavni likovi: Njezine knjige su poznate po snažnim i neovisnim ženskim likovima, pa je važno obratiti pažnju na njihove osobnosti i karakteristike.
  3. Ljubavne priče: Ljubavne priče u knjigama Lise Kleypas su emotivne i napete, pa je važno pratiti razvoj odnosa glavnih likova.
  4. Detalji: Kleypas je poznata po bogatim i detaljnim opisima okoliša i likova, pa je važno obratiti pažnju na te detalje kako bi se bolje razumjela radnja.
  5. Emocije: Njezine knjige su emotivno nabijene, pa je važno otvoriti se prema emocijama koje se javljaju tijekom čitanja.