knige ljepota citanja
blog Zanimljivosti
Ljepota Čitanja  

Knjige koje možeš pročitati u jednom danu

Kada si pročitao naslov, možda ti je prva pomisao bila da se radi o nekim tankim knjigama s malim brojem stranica. Ali ovdje je zapravo najviše riječ o tome da su ovo knjige koje bi ti mogle biti zanimljive, stoga se brzo čitaju.

Na ovom popisu možeš pronaći knjige koje sam ja pročitala u jednom danu, što zbog toga jer su mi bile prezanimljive, što zbog toga jer sadržavaju manji broj stranica.

Kako god, sigurna sam da vrijedi pokušati i zapeti za neku od njih, ako ništa drugo, barem radi toga da si povećaš broj pročitanih knjiga.

Neka ti to bude mali ovogodišnji izazov, a slobodno ga prenesi i na druge.

Posljednji let

Knjiga “Posljednji let” autorice Charlotte McConaghy pisana je vrlo kratkim i laganim rečenicama te jasnim stilom. Naslov romana mogao bi te zbuniti, ali kad kreneš čitati sve će ti biti jasno.

Čitanje je lako i jednostavno, a posebno zanimljiva i napeta radnja tjera te da čitaš dalje i ne ispuštaš roman iz ruku.

Vjerujem kako bi te završetak knjige i rasplet mogli šokirati zbog čega će ti knjiga još dugo biti u sjećanju.

Molim te, pazi na mamu

Knjiga “Molim te, pazi na mamu” čija je autorica Kyung-Sook Shin će te natjerati da razmisliš kako se ponašaš prema svojoj mami i/ili supruzi…
Kada bi vidio što sve tvoja mama čini za tebe bez pogovora. Koliko toga joj je bilo teško, a prešutila je i napravila to ZA TEBE. Ono što ti je majka dala ne može ti dati nitko.

“Kad si bio bolestan ona je dlanom provjeravala temperaturu tvog čela, masirala ti trbuh, odlazila u ljekarnu po lijek, …, ali kad se ona nije osjećala dobro, ti bi joj samo rekao da popije lijek.”

Sva radosna mjesta

Knjiga za koju na prvi pogled pomisliš da je klišej. A kad se zadubiš u čitanje, shvatiš da je ova knjiga puno više.

Knjiga koja će te uzdrmati, probuditi, koju ćeš voljeti.

Naizgled samo obična srednjoškolska ljubav, a u dubini prepuno spleta raznih okolnosti.

” – Čula sam jako puno priča.
– O meni?
– Jesu li istinite?
– Vjerojatno. “

Fotografija preuzeta s Instagram profila @bibliovca

Greška u našim zvijezdama

Fotografija preuzeta s Instagram stranice @vremenskiputnik

Knjiga koja ima “ono nešto”. Knjiga zbog koje se naježiš i zbog koje je teško percipirati nešto oko sebe.

“Greška u našim zvijezdama” je knjiga zbog koje ćeš ili jako plakati ili ćeš ostati u stanju šoka.

Bilo kako bilo, pročitat ćeš je u jednom danu jer je predivna i bez obzira na suze koje će ti teći, nećeš je moći ispustiti.

Kada je zatvoriš, možda neko vrijeme nećeš moći opet čitati. Meni je trebala pauza – od dva tjedna!

Prijelom

Knjiga koja se doista brzo čita bez obzira što su u nju “nabacani” svi mogući ljubavni klišeji. Pokušaj ostvarenja emocija kroz knjigu kod mene nije uspio, no kako su ukusi različiti, tako i svatko od nas radnju doživljava drugačije.

Knjiga nema tako veliki broj stranica i pisana je vrlo laganim jezičnim stilom, tako da vjerujem da je možeš pročitati u jednom danu.

Nadam se da ćeš odabrati barem jedan od ovih naslova i uspjeti ga pročitati u jednom danu. Ako i ne, nema veze, vjerujem da ćeš iz tog izazova barem izaći bogatiji za sve ono što si u njoj pročitao.

Ostale knjige možeš pronaći na REEL videu na Instagram profilu ili u vodiču.